In 2018 lanceerde Chemours ons programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (Corporate Responsibility Commitment, CRC) met 10 ambitieuze doelen, in lijn met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties( VN SDG's), die we tegen 2030 willen bereiken.

We dragen bij aan de SDG's van de VN en aan de mensheid door:

  • Koelmiddelproducten te leveren die de efficiëntie van klanten verhogen en tegelijkertijd het aardopwarmingsvermogen (global warming potential, GWP) van invriezing en koeling aanzienlijk te verlagen.
  • Educatieve inzet om de toegang tot STEM-vaardigheden (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) en het leerplan onder jongeren en ondervertegenwoordigde gemeenschappen te vergroten.
  • Kapitaalinvesteringen om de emissies van broeikasgassen, lucht- en waterprocessen, en afval in onze faciliteiten te reduceren.
  • Verbeterde toegang tot schoon drinkwater voor de achtergestelde bevolkingsgroepen in de wereld, veiliger gemaakt door desinfecterende technologie.
  • Actieve bevordering van de rol van vrouwen in het hele bedrijf, met als doel dat vrouwen tegen 2030 50% van alle functies op directeursniveau of hoger bekleden, en het zo snel mogelijk streven naar gendergelijkheid.

Onze doelen:

Op het hoogste niveau omvat onze inzet voor het milieu het bevorderen van ons duurzame portfolio, het reduceren van onze impact op het milieu, het investeren in onze gemeenschappen en het bevorderen van een inclusief en divers personeelsbestand tegen 2030. Tegen 2050 zijn we van plan om netto-nul-activiteiten te bereiken.


Ontdek hoe we bouwen aan een duurzamere toekomst door middel van onze doelen voor 2030.

Voorbeelden van vooruitgang.

Chemours is toegewijd om onze impact op het milieu te reduceren en tegelijkertijd te investeren in gemeenschappen over onze wereldwijde voetafdruk, van het verminderen van de broeikasgasemissies (BKG's) tot het vergroten van onze toevoer van hernieuwbare energie, tot aan het inspireren van de volgende generatie STEM-leiders.

Meer informatie over hoe elke locatie vooruitgang boekt:

België

Antwerpen - Kallo

Frankrijk

Villers-Saint-Paul

Nederland

Dordrecht

België

Mechelen

Spanje

Asturië

Zwitserland

Meyrin

Het meten van onze voortgang in de richting van onze doelen voor 2030.

Voor ons vertegenwoordigen deze doelen een wereldwijde zakelijke noodzaak en een weerspiegeling van de cultuur, waarden en ethiek die we als organisatie omarmen. Ze zijn ook een uitbreiding van onze kernstrategie om tegemoet te komen aan de essentiële behoeften van de samenleving in een veranderende, milieubewuste wereld die nu en in de toekomst meer eist en verwacht. Het nastreven van deze doelen helpt ons ook om de industrieën waarin we actief zijn beter te bedienen en te leiden, door middel van duurzame oplossingen en verantwoorde productie. We zijn met sommige doelen al een heel eind gekomen en hebben nog een lange weg te gaan met andere doelen. Maar onze toewijding is standvastig.

Even belangrijk, deze doelen zullen ons helpen om:

  • Veiliger te opereren en investeren in de gemeenschappen waar we wonen en werken.
  • De bijdragen van onze werknemers en partners in de waardeketen eren en waarderen en hen aanmoedigen om duurzaamheidspraktijken te implementeren in hun dagelijkse activiteiten.
  • De aandeelhouderswaarde verhogen door verantwoorde groei, stabiel rendement en voortdurende innovatie.
  • Positief nieuws, transparantie en 'thought leadership' verstrekken aan de media.
Deze vijf Chemours-waarden vormen de drijvende kracht achter al onze CRC-initiatieven:

Klantgericht

Verfrissende eenvoud

Collectief ondernemerschap

Veiligheidsobsessie

Onwrikbare integriteit

Meer informatie.

Als u wat meer informatie wilt over Chemours en hoe we chemie
even essentieel als verantwoord maken, kunt u onze website bezoeken.

Voor vragen kunt u onze contactpagina bezoeken.